Renhold er en essensiell del av mathygiene
Som eksperter på renhold tilbyr vi en omfattende løsning for profesjonelle kjøkken, og hjelper deg med å håndtere hygienen fra start til slutt. Profesjonelle kjøkken må sikre mattrygghet og kvalitet, og renhold er en essensiell del av dette.
For oss innebærer sikring av mattrygghet å beskytte helsen til kundene dine, samt miljøet. Vi nøyer oss ikke bare med å møte de lovpålagte kravene, men vi etterstreber å overgå dem.
Nordisk ekspertise for bærekraftig hygiene
Når våre kunder står overfor utfordrende situasjoner, løser vi dem sammen. Våre løsninger for matservering er utviklet i og for Norden.
En av innovasjonene fra vår forskning, utvikling og innovasjon (RDI) er produktserien Kiilto Pro Natura. Kiilto Pro Natura-produktene er laget av fornybare og lett nedbrytbare ingredienser. Dette betyr at de brytes ned til karbondioksid og vann uten å danne vedvarende forbindelser som kan være skadelige for naturen. I utviklingen av Natura-produktene er hele livssyklusen tatt i betraktning: råmaterialer, produksjon, bruk, avhending og resirkulering.
Det stilles høye krav ikke bare til miljøstandarder, men også til sikkerhet og kvalitet. Alle Natura-produkter som er kvalifisert for Svanemerket har mottatt det. Svanemerket har strenge kriterier, men Natura-serien går et skritt videre: alle Natura-produkter er duftfrie. De fleste av dem har også Allergimerket fra den finske allergi-, hud- og astmaforbundet.
Miljøansvar er integrert i våre prosesser og kultur, måten vi tenker på og vurderer våre handlinger. Drivet for kontinuerlig forbedring vises i våre anstrengelser for å bruke fornybare råmaterialer, delta mer i sirkulær økonomi og bruke energi effektivt. Du kan lese mer i vårt miljøløfte.
Ta vare på miljøet, ett skritt av gangen
Ved å fokusere på saker som har størst effekt på miljøet, kan vi utgjøre en forskjell. Husk at hver handling, uansett hvor liten, bidrar til vår planets velvære. Ved å adoptere disse miljøvennlige vanene, blir du en essensiell del av den globale bevegelsen mot en bærekraftig jordklode.
Hvordan ta vare på miljøet samtidig som man ivaretar hygienen:
- Bærekraftig forbruk reduserer klimaavtrykket – husk å følge doseringsanvisningene for å unngå overforbruk av vaskemidler
- Velg et produkt som har vist seg å være mindre skadelig for miljøet. Du kan gjøre dette ved å favorisere produkter som er merket med Svanemerket
- Vær oppmerksom på vannforbruket
- Resirkuler tom emballasje fra vaskemidler slik at materialet kan gjenbrukes
Opplæring
Å sikre riktig bruk av produkter og metoder er et viktig sikkerhetsaspekt på et profesjonelt kjøkken. Vi tilbyr ulike typer opplæring for våre kunder – fra opplæring og innføring i våre produkter til mer spesialisert opplæring i hygiene.
God håndhygiene
God personlig hygiene er alltid viktig å huske på når man håndterer mat. Hender bør vaskes regelmessig med såpe. Hansker kan også brukes når det er nødvendig, men de må byttes ofte nok og alltid når man skifter mellom arbeidsoppgaver.
Konsentrerte oppvaskmidler
Et annet eksempel på innsatsen fra vår FUI (forskning, utvikling og innovasjon) er Kiilto Pro Block-systemet. Det er nøye utformet for å forbedre oppvaskopplevelsen, og tilbyr økt bekvemmelighet, presisjon, sikkerhet og miljøansvar. Den høykonsentrerte formelen til Kiilto Pro Block-systemet har en positiv miljøpåvirkning gjennom redusert emballasje og transport. Systemet kommer med automatisk doseringsutstyr, installert av våre egne tekniske eksperter.
Skinnende ren oppvask
Renheten av oppvasken er viktig for kundeopplevelsen og påvirker hvordan kundene oppfatter det generelle hygienenivået. Vi hjelper deg med å oppnå skinnende rene resultater, ikke bare med effektive produkter, men også med riktig dosering, en ren oppvaskmaskin og god personlig hygiene.
Vår lokale servicetekniker hjelper med å sikre en jevn drift av oppvaskprosessen i maskinen. De gir også hjelp når kjøkkenet utvikler seg og du trenger å introdusere nye løsninger på den mest kostnadseffektive måten.
Sikre hygienenivået med egenkontroll
Egenkontroll bidrar til å oppnå beste praksis gjennom å velge de riktige rengjøringsmidlene og metodene.
Kritiske punkter
Overflater som er i direkte kontakt med mat, er kritiske for å sikre mattryggheten. Hvis resultatet ikke er tilfredsstillende, kan de kritiske punktene identifiseres og om nødvendig kan korrigerende tiltak iverksettes umiddelbart.
Hvordan teste overflater?
Prøver samles fra rene, tørre overflater og fra samme område, alltid ved å bruke samme metode. Det finnes ulike alternativer for egenkontroll, som Hygicult TPC eller luminometri, dvs. såkalt ATP-måler. Hygicult TPC viser det totale antallet bakterier, mens ATP-måleren måler mengden smuss.
Du er kanskje også interessert i…
Populære rengjørings- og hygieneprodukter for hoteller, restauranter og catering