Kiilto Pro Natura-serien utvides: Ny Kiilto Pro C4 Max med fornybare råvarer og 33 % lavere fossile klimagassutslipp

Kiilto Pro C4 Max er et allsidig rengjøringsmiddel som effektivt fjerner fett og olje. Det har blitt høyt verdsatt av kundene våre, blant annet innen restaurant- og profesjonell rengjøring. Nå er det tilgjengelig som en del av Kiilto Pro Natura produktfamilien med en ny og forbedret formel.

Natura-produktene er laget av råmaterialer som er fornybare, biologisk nedbrytbare og ansvarlig produsert. Ingrediensene brytes lett ned* i avløpsvannbehandling. Kiilto Pro Natura er et skritt mot fremtidens vaskemidler!

Sammenlignet med den forrige formelen til Kiilto Pro C4 Max, viser det nye Natura-produktet en reduksjon på 33 % av fossile klimagassutslipp som CO2-ekvivalent**. Reduksjonen er oppnådd ved å erstatte tradisjonelle råmaterialer med bio-baserte alternativer og ved å eliminere fosfater, for eksempel. Det at emballasjen inneholder resirkulert plast, støtter reduksjonen ytterligere. Mer informasjon om utslippene fra Kiilto Pro C4 Max finnes i rapporten for produktets karbonavtrykk som er tilgjengelig på produktsiden.

Overgangen til bio-baserte råmaterialer har også gjort Kiilto Pro C4 Max mer brukervennlig. Den nye Kiilto Pro C4 Max er ikke-korrosiv, noe som gjør den tryggere å bruke uten tungt beskyttelsesutstyr. Imidlertid anbefales det fortsatt å bruke beskyttelseshansker, da hudkontakt med kjemikalier bør minimeres.
Allerede før formelen ble oppdatert var Kiilto Pro C4 Max svanemerket og var tildelt allergimerket av den finske Allergi-, hud- og astmaforeningen. Den nye formelen har også fått begge merkene.

Det nordiske svanemerket er en klar, upartisk indikasjon på produktets miljøbevissthet og minimale klimaeffekt gjennom hele livssyklusen. Merket betyr at stoffene i produktet har så liten innvirkning på miljøet som mulig. Allergimerket indikerer i tillegg at produktet normalt ikke forårsaker hudirritasjon eller sensibilisering, eller utløser symptomer på duftfølsomhet, allergier eller astmareaksjoner.

I tillegg til den oppdaterte formelen leveres nå Kiilto Pro C4 Max i kanner som inneholder resirkulert plast. Fem liters kannen inneholder 35 % resirkulert materiale (rHDPE). Korkene som brukes, er ikke laget av resirkulerte materialer. Produktet er også tilgjengelig i 200-liters tønner som er vasket og gjenbrukt.
Kiilto Pro Natura-serien og biologisk nedbrytbare råmaterialer er en del av vårt miljøløfte. Vårt RDI-team fortsetter å utvikle og teste produktformler laget av fullt fornybare materialer.

*Klikk for å se kriteriene for lett nedbrytbarhet

Primærdata for karbonavtrykket til gamle og nye C4 Max-produkter er basert på produksjon fra året 2023. Primærdata ble samlet inn fra KiiltoClean Oy og fra leverandører av råvarer og emballasjematerialer. Der hvor de innsamlede dataene ikke var omfattende, ble de supplert med lignende leverandørdata og utvalgte generiske data. Andre beregningsdata er basert på de beste tilgjengelige dataene fra databaser på tidspunktet for utarbeidelsen av PCF.

**Klikk for å se hvordan vi har kalkulert utslippene

Benyttet database og livssyklusanalyse (LCA):
Databasene som ble brukt var Ecoinvent 3-databasen (versjon 3.9.1). LCA-programvaren som ble brukt, var SimaPro Analyst versjon 9.5.0.2.

Konsekvensutredningsmetode:
IPCC 2021 GWP100 (ekskl. CO2-opptak) V1.02

Systemgrenser: Fra krybbe til port

Standarder eller retningslinjer for PCF-beregning brukt:
Beregningene er utført i samsvar med hovedprinsippene i følgende standarder og retningslinjer:

  • ISO 14067:2018 Drivhusgasser — Karbonavtrykk for produkter — Krav og retningslinjer for kvantifisering
  • ISO 14044:2006 Miljøstyring — Livssyklusanalyse — Krav og retningslinjer
  • ISO 14040:2006 + A1:2020 ISO 14040 Miljøstyring — Livssyklusanalyse — Prinsipper og rammeverk
  • Produktkategoriregler (PCR): Vaskemidler og rengjøringsmidler 2011:10, Versjon 4.0.0*

*Som et avvik fra produktkategorireglene er nedstrømsoperasjoner (transport til kunde, bruk av produktet, og avhending av emballasjen) ikke inkludert i beregningene.

Du vil kanskje også like: